In 2009 heb ik de 6-jarige opleiding tot osteopaat aan het College Sutherland in Amsterdam afgerond. Sindsdien werk ik als geregistreerd osteopaat.

 

Ik behandel zowel volwassenen als kinderen en baby’s. In mijn behandelingen is het vertrekpunt altijd het fysieke lichaam, waarbij ik op zoek ga naar wat vastzit en wat ervoor nodig is om weer in beweging te kunnen komen. Hiervoor gebruik ik met name zachte technieken voor weefselontspanning. 

 

Psychische of energetische invloeden kunnen worden meegenomen in het proces van behandeling. Dat samengaan van fysieke, psychische en energetische aspecten van de mens maakt mijn vak boeiend en compleet.

Naast de osteopathie heb een aantal jaren een scholingstraject gevolgd voor persoonlijke ontwikkeling en bewustwording. Dit is voor mij een waardevolle verrijking van mijn vak als osteopaat en de tweede pijler in mijn werk.

 

In 1997 kwam ik vanuit Duitsland naar Nederland voor de studie creatieve therapie, die ik in 2001 heb afgerond in de richting ‘beeldend’. Daarna heb ik acht jaar als therapeut gewerkt in verschillende instellingen voor geestelijke gezondheidszorg in Nederland en België.